Wilt u een mooie strakke wand of fraai afgewerkt plafond, dan kiest u voor traditioneel stucwerk. Het is de perfecte basis voor een hoogwaardige uitstraling van uw woning of bedrijfsruimte. Goed aangebracht stucwerk vergroot niet alleen het woongenot, het heeft bovendien een positieve invloed op de isolatie en het werkt brandvertragend en vochtwerend.

Populaire afwerking
Stucadoren is een eeuwenoud ambacht. Duizenden jaren geleden werd er al gepleisterd met materialen die de natuur te bieden had. Denk aan leem, kalk en gips. Door de eeuwen heen is het idee achter pleisterwerk hetzelfde gebleven. Ook vandaag de dag is traditioneel stucwerk nog voor een groot deel handwerk. Het is een van de meest populaire afwerkingstechnieken om muren en plafonds er fraai en strak uit te laten zien.

Oneffenheden wegwerken
Om alle oneffenheden weg te werken, brengt de stucadoor een afwerklaag aan. Deze bestaat uit een dikke gipsmortel. Wanneer er een dikkere, stevige mortellaag wordt aangebracht spreken we van raapwerk, bij een dunnere laag noemen we het pleisterwerk. Wilt u meer weten over traditioneel stucwerk? Dan helpen wij u graag verder.